Videoproduktion

Video er vækst i undervisningssektoren, og der arbejdes på Professionshøjskolen Absalon allerede nu med en masse forskellige spændende videoformater. Nogle studerende har arbejdet med video i mange år og andre er klar til at komme godt i gang. Frem for alt er videoproduktion nemmere end nogensinde før.

Kom godt igang
Det er vigtigt at du planlægger en video godt inden du går igang med selve optagelsen. Du skal bl.a. overveje punkterne:

  • Formål: Hvorfor laver du denne film?
  • Målgruppe: Hvem skal se den?
  • Lokation: Hvor skal den optages?

Lån udstyr på bibliotekerne

Det er vigtigt, at anvende det rigtige udstyr, når du skal lave video. I mange tilfælde er en mobiltelefon eller en tablet fremragende, men til optagelser hvor der bl.a. er særlige krav til god lyd og godt lys m.v. kan dedikeret videoudstyr være relevant. Som studerende kan du bl.a. låne videokameraer på bibliotekerne.

Redigering

Som studerende på Absalon har du adgang til forskellige videoredigeringsværktøjer gennem Skoletube. Du finder ligeledes vejledninger til værktøjerne på Skoletube.

Youtube

Når det kommer til videoer er det ikke til at komme uden om Youtube. Hvad enten det handler om at se videoer eller uploade dine egne er Youtube ofte det rigtige sted at starte. På Professionshøjskolen Absalon har alle studerende en Youtube-konto som er bundet op på deres PHA-login. Det betyder at du kan logge ind på Youtube direkte med din PHA-mail og dit almindelige password.